Sommarfest 2015

Sommarfesten 2015

Låtar skrivna av Benke Heed, en son av Brända

En dotter av Brända Berit Lindholm

Karin Park & David Park. Farfar Bosse Park kom från Brända

Nils Linnman

hade

släkt på Brända

Nils Håkan Torbjörn Linnman, född 17 juli 1915 i Österhaninge församling, Stockholms län, död 29 december 2002, var en svensk naturkännare och författare. Nils Linnman blev känd för den breda allmänheten främst genom olika naturprogram i Sveriges Radio och TV. 1954 startade han tillsammans med Nils Dahlbeck radioprogrammet Naturen och vi och blev därmed en svensk pionjär vad gäller naturprogram. Från radiotiden finns även programmet Gökotta. Mest torde han förknippas med den långa programserien Korsnäsgården, som sändes i TV under 1960- och 70-talen.

Nils Linnman var initiativtagare till en uppdämning av ett i det närmaste uttorkat kärr i närheten av Stockby på Lidingö på 1970-talet med avsikten att det skulle kunna fungera som en ostörd miljö för häckande sjöfågel - numera kallat Västra Långängskärret. Projektet blev mycket lyckosamt. En rad olika fågelarter återkommer varje år för att häcka, och sjön har också fått ett bra bestånd av mindre insjöfisk.


Detta är ett utdrag ur en artikel Nils Linnman från Wikipedia, den fria encyklopedin. På Wikipedia finns en lista över författare.

Klicka på bilden för att komma till

Sverigesradios arkiv

Nils Linnman vistades ofta i Forsbodarna under sina besök här. Han bodde då i Rotanders stuga även kallad "min stuga"